Upcoming Copenhagen Skeptics in the Pub schedule


Copenhagen Skeptics in the Pub has its schedule in place for the next few months, so I thought I’d share it here.

All the talks are in Danish, and takes place at Café Nutid. Cafe Nutid is usually closed on Mondays, so they opens up about half an hour before the talk starts.

March 13, 19:30 – Eftertro – hvad sker der, når man forlader sin religion?

Denne aften adskiller sig lidt fra tidligere arrangementer. Vi får besøg af to oplægsholdere, der vil præsentere sig selv og netværket Eftertro, der tilbyder rådgivning for mennesker, der har forladt deres religion. Denne aften bliver vi klogere på, hvordan det opleves at vende ryggen til noget så centralt som ens grundlæggende verdensopfattelse, hvad man mister, og hvordan man kommer videre.

Vi får besøg af to repræsentanter: Maria Brock er tidligere mormon og har været muslimsk gift, og Simon Ørregaard er tidligere Jehovas Vidne.

April 10, 19:30 – Hanne Strager: Darwin – et beskedent geni

Hanne Strager vil komme og snakke om Darwin.

May 8, 19:30 – Jesper Vind: Moral blandt andre dyr

Moral blandt mennesker har været diskuteret i tusindvis af år blandt filosoffer. Men er det kun mennesket, som kan udføre moralske handlinger? Hør om hvorledes moral kan defineres naturvidenskabeligt, samt hvordan man kan tolke andre dyrs bevidste handlinger, som moralske. Der bliver masser at diskutere.

Jesper Vind er biolog og ph.d. i molekylærbiologi.

June 12, 19:30 –Søren Brostrøm: Sundhedsdirektøren kigger i krystalkuglen

Sundhedsområdet optager alle og er altid at finde på en top 3 over de vigtigste politikområder for danskerne. Sundhedsvæsenet er i voldsom forandring med centralisering og store supersygehuse, robotteknologi, dyre lægemidler osv., men følger udviklingen med i det nære sundhedsvæsen udenfor sygehusene? Kan sundhedspersonalet følge med i de stigende forventninger til både faglighed og produktivitet? Og hvorfor skal vi være bekymret for det postfaktuelle på sundhedsområdet? Kom og hør med når topchefen for den øverste sundhedsfaglige myndighed kigger i krystalkuglen. Det bliver ikke kedeligt!

Søren Brostrøm er direktør for Sundhedsstyrelsen. Han er 51 år, speciallæge i gynækologi og obstetrik, og var indtil han i 2011 blev ansat i Sundhedsstyrelsen overlæge på Herlev Hospital og lektor ved Københavns Universitet.

We are working on the schedule for the rest of the year, so keep an eye on the facebook page.